Sušené maso

Sice dlouhé, ale pak výborné. Skvělé k vínu nebo k pivu.


4.318x
0

Postup přípravy

Na recept použijeme hovězí zadní. Množství záleží na nás. Hovězí zbavíme šlach a dalších nežádoucích kousků a nakrájíme jej na 3 mm tenké 1cm široké a 10 - 15 cm dlouhé proužky. Když maso necháme trochu zmrznout, bude se lépe krájet. Olej, kouřovou sůl, drcenou pískavici, kovbojské koření a hodně soli smícháme. Vše se dá sehnat v lepším krámku s kořením. Do vzniklé marinády vložíme maso, promícháme a necháme 6 hodin marinovat. Pak maso vyjmeme a osušíme od oleje. Kousky masa napícháme na jehlice, nebo jen tak zavěsíme na rošt do trouby. Maso musí vyset dolů! Troubu necháme otevřenou a maso sušíme při 50 °C 12 - 13 hodin. Sušené maso můžeme uskladnit do skleněné dózy, kde vydrží až půl roku. Maso můžeme samozřejmě konzumovat ihned.
user-icon

autor Zdenal


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sušené maso

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena