Šunková pečená roláda

Jestliže připravíte větší množství šunkové rolády, můžete zbytek uchovat přikryté asi 3 dny v chladničce a potom podle potřeby ohřát.


4.33x
45 min

Postup přípravy

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme 3 žloutky a dobře promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme do máslové hmoty. Přidáme mouku a uhněteme hladké těsto.

Plech na pečení vymažeme. Těsto na něj hladce rozetřeme do čtverce o straně 20 cm. Ohraničíme papírem na pečení, ze kterého uděláme okraj. V troubě předpečeme asi 5 minut do světle žluta. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nasekáme, jednu lžíci odložíme.

Zbylý žloutek rozšleháme se smetanou a pepřem. Rozetřeme na těsto a poklademe šunkou a petrželkou. Těsto stočíme a pečeme dozlatova asi 20 minut v předehřáté elektrické troubě na 180 °C.

Upečenou šunkovou roládu nakrájíme a posypeme zbylou petrželkou.
user-icon

autor Rebelka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šunková pečená roláda

Zpět na recept