Šunkofleky trochu jinak

Recept na uzené maso s těstovinou a smaženým zelím.


4.25x
45 min
1×

Postup přípravy

Uzené maso, nejlépe ocásky nebo bůček, uvaříme ve slané vodě s jednou celou cibulí a kořením. Pokud chceme použít vývar na polévku, koření vložíme do čajového vajíčka, aby se dalo dobře vyndat.

Hlávku zelí nakrájíme na čtverečky, osolíme a osmažíme na rozehřátém oleji. Oleje použijeme trochu víc, aby se zelí nepřipalovalo. Zelí smažíme do zlatohněda, proto je nutné ho důkladně míchat. Těsně před dosmažením přidáme lžičku drceného nebo mletého kmínu. Nepodlévat! Po dosmažení můžeme olej scedit, nebo vysát kuchyňskou papírovou utěrkou.

Mezitím si uvaříme doměkka těstoviny, nejlépe fleky. Ale můžeme použít i jiné tvary.
Nakrájené maso, scezené těstoviny a usmažené zelí smícháme, vše dobře opepříme.

Šunkofleky trochu jinak ihned podáváme.
user-icon

autor lenka70.jj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šunkofleky trochu jinak

Zpět na recept