Šumavský toč jinak

Jihočeská specialita ze zeleniny, brambor a uzeniny.


4.611x
90 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
3 ksvejce
750 gbrambory
1 kscibule
1 lžičkakmín
200 gsádlo
10 lžicmouka hladká
1 lžičkaoregano
1 špetkamletý černý pepř
500 gkysané zelí
4 ksvuřty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku, oregano, vejce, mouku a smícháme. Do pekáče dáme sádlo a rozehřejeme v troubě. Potom vlijeme hmotu na pekáč a pečeme při 200 °C. Nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme trochu sádla a smažíme dozlatova. K hotové cibuli přidáme zelí, sůl a kmín a dusíme. Vuřty nakrájíme na kostičky, přidáme k zelí a prohřejeme. Tuto směs natřeme na hotové těsto a zabalíme jako roládu. Potom už jen šumavský toč jinak nakrájíme a podáváme s libovolnou přílohou, možno i jako chuťovku.
user-icon

autor kailmija


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šumavský toč jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena