Šumavský řízek

Recept na řízky z uzeného masa v bramboráku. Chutnají výborně!


5.05x
60 min

Ingredience

těsto

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 ksvejce
600 gbrambory
1 lžičkamajoránka
90 ghladká mouka
1 špetkamletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

náplň

4 ksuzená krkovice
4 ksuzená rolovaná plec

Postup přípravy

Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme je a chvilku necháme stát. Poté z nich vymačkáme tekutinu, okořeníme je a přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto. Na oleji rozprostřeme 1/4 těsta (jako na bramborák), na půlku položíme plátek masa. Nebo můžeme použít uzenou rolovanou plec. Když se těsto zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso a dopečeme. Šumavský řízek v pekáčku v troubě při 180 °C asi 10 minut propékáme. Šumavský řízek podáváme se zeleninovou přílohou. Je dobrý na oběd či večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šumavský řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena