Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou. Mouku namíchám podle toho, jak je mám k dispozici. Nahoru nasypeme droždí. Droždí můžeme použít 1,5 lžíce sušeného, ale mám radši čerstvé a nastrouhám ho na jemném struhadle. Spustíme program. Kmín přisypeme buď po signálu, nebo ho dáme do mouky.
Pak v pekárně šumavský chléb upečeme klasicky. Je to dávka na program pro 1 kg chleba.
Ještě vlažný šumavský chléb je skutečně dokonalý.
Chlebík je vynikající, myslím, že by mohl být dobrý i do trouby, to vyzkouším příště.
choubicka
Šumava
Tak zkouším, právě jsem dala do pekárny. Jen jsem trochu poměnila mouky. To proto, že jsem neměla pšeničnou celozrnou, tak jsem dala celozrnou grahamovou. Přidala jsem trochu kmínu a lněného semínka a asi lžíci pšeničných otrub, které dávám jako vlákninu, pro lepší trávení. To jsem také vyčetla, dělám to už delší dobu a je to dobré. Až bude hotový, napíši jak se povedl a jak chutnal. Díky za recept.