Sumatránské kuřecí kari

Vyzkoušejte zajímavý recept na kuřecí maso připravené po thajsku.


3.73x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 kskuře
3 ksmandle
2 lístkybazalka
0.5 lžičkykurkuma
2 lžičkykayenský pepř
7 dlkokosové mléko
1 kscitronová tráva
1 ksčerstvý zázvor (1,5 cm)

podle chuti

sůl
citronová šťáva

Postup přípravy

Očištěné a kůže zbavené kuře vykostíme, maso nakrájíme na centimetr silné a pět centimetrů dlouhé proužky. Z mandlí, oloupané cibule, česneku, zázvoru kurkumy a pepře připravíme jemnou pastu, vložíme ji na pánev a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kolečka nakrájenou citronovou trávu (podle chuti) a posekané lístky bazalky, směs přivedeme do varu. Potom do pánve vložíme kuřecí maso a vaříme bez pokličky do poloměkka. Nakonec sumatránské kuřecí kari přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dovařte doměkka tak, aby zůstalo hodně šťávy. Před podáváním kari dochutíme podle libosti solí a citronovou šťávou. Sumatránské kuřecí kari podáváme s rýží.
user-icon

autor ajka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sumatránské kuřecí kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Thajská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena