Sumatránské kuřecí kari

Vyzkoušejte zajímavý recept na kuřecí maso připravené po thajsku.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Očištěné a kůže zbavené kuře vykostíme, maso nakrájíme na centimetr silné a pět centimetrů dlouhé proužky. Z mandlí, oloupané cibule, česneku, zázvoru kurkumy a pepře připravíme jemnou pastu, vložíme ji na pánev a zalijeme kokosovým mlékem.

Přidáme na kolečka nakrájenou citronovou trávu (podle chuti) a posekané lístky bazalky, směs přivedeme do varu. Potom do pánve vložíme kuřecí maso a vaříme bez pokličky do poloměkka.

Nakonec sumatránské kuřecí kari přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dovařte doměkka tak, aby zůstalo hodně šťávy. Před podáváním kari dochutíme podle libosti solí a citronovou šťávou.

Sumatránské kuřecí kari podáváme s rýží.
user-icon

autor ajka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sumatránské kuřecí kari

Zpět na recept