Zeleninu očistíme. Nakrájíme půl velké cibule na drobno a druhou půlku na měsíčky. Cibuli dáme na olej osmažit.
Přidáme nahrubo nastrouhanou větší mrkev, na plátkové kostky nakrájenou oloupanou větší bramboru. Vše zasypeme kari kořením, mletým zázvorem a pepřem podle chuti. Směs společně osmahneme.
Přihodíme hrst rýže, lehce podlijeme horkou vodou a 10 minut podusíme. Nakonec na posledních 10 minut vložíme prohřát na kousky nakrájený seitan, jednoho nakrájeného šmakouna a na kostičky tavený sójový sýr. Rozmícháme, dokud se nespojí vše dohromady. Sulabay podáváme s nahřátým pečivem nebo chlebem.
Pokud šlo o dotaz na seitan, takje to naprosto správně.
Pokud jste se ptala na název - ten jsem si vymyslela - připadal mi k pokrmu patřičně exotický. :-)
Barbora
Re: seitan
Seitan je rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky :)