Sugo pomodoro po česku

Recept na lehké, rychlé a výborné sugo, které se hodí například na pizzu.


4.316x
10 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1-2 kscibule
5 ksrajče

podle chuti

sůl
bazalka
oregano
mletý černý pepř
italské bylinky

Postup přípravy

Na jednu pizzu si dáme spařit cca 5 větších rajčat, které po spaření oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata samozřejmě krájíme bez bubáků. Oloupeme jednu větší nebo dvě menší cibule a na jemno je nakrájíme. Cibule dáme restovat do hrnce s rozehřátým olivovým olejem. Přidáme na jemno nakrájený česnek a společně s cibulí také restujeme.

Když jsou cibule a česnek dozlatova, přisypeme rajčata a dusíme. Poté přidáme směs italských bylinek a ještě přidáme čerstvou bazalku a čerstvé oregano. Osolíme a opepříme.

Nakonec samozřejmě ochutnáme, když nám chuť vyhovuje, můžeme rozetřít po předem připraveném těstě pizzy a nakonec ještě dozdobíme jinými surovinami jako například šunkou a sýrem.

Sugo pomodoro po česku je klasický základ na pizzu, který svou chutí rozhodně nikoho neurazí.
user-icon

autor nnnnn


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sugo pomodoro po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.