Ostré pikantní hovězí curry připravované s minimálním množstvím vody. Recept pochází z mé vlastní sbírky indické kuchyně.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Cibule1 ks
Voda125 ml
Rajče2 ks
Chilli paprička2 ks
Bílý jogurt3 lžíce
Hovězí maso500 g
Koriandr mletý1 lžička
Mletý římský kmín1 lžička
Kari2 ks
Ghee60 g
Šafrán1 lžička
Garam masala1 lžíce
Skořicová kůra1 ks
Hořčicová semínka1 lžička
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kousky. Je možné použít jakékoliv maso, například skopové, vepřové i drůbeží.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Na velké pánvi rozpustíme 45 g ghee nebo másla, postupně podusíme všechno maso, dokud není po obou stranách hnědé, poté vyndáme z pánve a odstavíme.
V pánvi rozpustíme zbytek ghee či másla, přidáme cibuli a chilli a 4 - 5 minut podusíme dozlatova. Přimícháme česnek, koriandr, šafrán, římský kmín, hořčicová semínka, polovinu garam masaly a ještě minutu podusíme.
Do pánve přilijeme vodu, přidáme rajčata, lístky curry, kousek skořice a přivedeme k varu. Zmírníme oheň, vrátíme do pánve maso, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Potom sejmeme pánev z ohně, přimícháme zbývající garam masalu a jogurt. Vrátíme pánev zpět na oheň a suché hovězí curry ještě 5 minut podusíme. Pokud jsme používali skořicovou kůru a lístky curry, před podáváním je vyndáme. Suché hovězí curry je vhodně podávat s rýží.