Do mísy prosejeme hladkou mouku se solí. Přilijeme olej a asi 150 ml vlažné vody. Uhněteme hladké a vláčné těsto. Utvoříme z něho bochánek, ten přikryjeme utěrkou a necháme ho půl
hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme suroviny na obložení pizzy. Česnek prolisujeme a promícháme s olejem a kečupem. Rajčata nakrájíme na slabé plátky .
Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 - 3 díly podle toho, jak velké pizzy chceme. Na pomoučené ploše rozválíme každý díl na tenký plát kulatého tvaru. Přeneseme ho na vymaštěný nebo pečícím papírem opatřený plech. Prsty vytlačíme okraje a každý plát potřeme směsí z oleje, kečupu a česneku. Poklademe plátky sýra, salámu a rajčaty.
Studentskou pizzu posypeme oreganem a pepřem v předehřáté troubě dozlatova.