Studentská pizza

Levná pizza z jednoduchého nekynutého těsta.


3.930x
60 min
2×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku se solí. Přilijeme olej a asi 150 ml vlažné vody. Uhněteme hladké a vláčné těsto. Utvoříme z něho bochánek, ten přikryjeme utěrkou a necháme ho půl
hodiny odpočinout.

Mezitím si připravíme suroviny na obložení pizzy. Česnek prolisujeme a promícháme s olejem a kečupem. Rajčata nakrájíme na slabé plátky .

Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 - 3 díly podle toho, jak velké pizzy chceme. Na pomoučené ploše rozválíme každý díl na tenký plát kulatého tvaru. Přeneseme ho na vymaštěný nebo pečícím papírem opatřený plech. Prsty vytlačíme okraje a každý plát potřeme směsí z oleje, kečupu a česneku. Poklademe plátky sýra, salámu a rajčaty.

Studentskou pizzu posypeme oreganem a pepřem v předehřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studentská pizza

Zpět na recept