Studené křenové kuře

Jemný studený předkrm, který podáváme na listech čínského zelí.


2.9734x
120 min

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osolíme, svážeme a ve vývaru s octem uvaříme doměkka(asi 40 minut). Poté je ve vývaru necháme vychladnout. Studené kuře omyjeme, rozpůlíme, stáhneme kůži a opatrně vykostíme. Maso nakrájíme na kousky. Opět osolíme, opepříme, pokapeme zředěným octem a asi hodinu marinujeme. Mezitím si najemno nastrouháme křen a ihned ho pokapeme citronem. Prošleháme kysanou smetanu s jogurtem a majonézou, vmícháme křen a nadrobno nastrouhané navinulé jablko. Omáčku okyselíme citronem, dle chuti osolíme, opepříme. Dáme vychladit. Na talířky klademe lístky čínského zelí, na ně upravíme maso, obložíme studenou omáčkou, ozdobíme kouskem jablka, snítkou kopru a podáváme s bílým pečivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studené křenové kuře

Zpět na recept