Vynikající studená a nevařená omáčka ze spařených rajčat, protlaku a spousty bylinek.
Hodnocení
3.0
/ 5 (177x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
3 ks
rajče
6 lžic
rajčatový protlak
podle chuti
cukr
sůl
1 snítka
tymián
1 snítka
rozmarýn
1 snítka
bazalka
3 lžíce
balzamikový ocet
Postup přípravy
Rajčata spaříme, nakrojíme, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jadérek. Dužninu nakrájíme na kostičky.
Česnek oloupeme a utřeme. Bylinky omyjeme, pořádně osušíme, zbavíme tvrdých částí a nasekáme.
Rajčata a utřený česnek dáme do misky, zalijeme octem, přidáme protlak a posekané bylinky, trochu cukru a sůl. Omáčku zamícháme a dochutíme solí.
Studenou rajčatovou omáčku podáváme především k pečenému masu.