Studená rajčatová omáčka

Vynikající studená a nevařená omáčka ze spařených rajčat, protlaku a spousty bylinek.


3.0177x
20 min

Postup přípravy

Rajčata spaříme, nakrojíme, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jadérek. Dužninu nakrájíme na kostičky.

Česnek oloupeme a utřeme. Bylinky omyjeme, pořádně osušíme, zbavíme tvrdých částí a nasekáme.

Rajčata a utřený česnek dáme do misky, zalijeme octem, přidáme protlak a posekané bylinky, trochu cukru a sůl. Omáčku zamícháme a dochutíme solí.

Studenou rajčatovou omáčku podáváme především k pečenému masu.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studená rajčatová omáčka

Zpět na recept