Recept na hodně pálivou omáčku, která skvěle nahradí kupované dresinky.
Hodnocení
4.2
/ 5 (19x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Tatarská omáčka3 lžíce
Mleté chilli2 špetky
Krémovitá zakysaná smetana1 kelímek
Mleté chilli v soli1 lžička
Postup přípravy
Zakysanou smetanu vyklopíme do misky a promícháme s tatarskou omáčkou a mletým chilli v soli. Pokud máme rádi hodně pálivé, přidáme ještě pár špetek sušeného chilli. Omáčku necháme vychladit v lednici.
Studenou chilli omáčku podáváme ke grilovanému masu, ale můžeme ji kápnout na talíř téměř k čemukoliv.
Mleté chilli papričky naložené v soli běžně koupíte v supermarketech, ale mívají je i v menších obchůdcích u sklenic s hořčicí apod. Zkuste se poptat, je to celkem běžná věc, takže určitě seženete. Jen pozor s dávkováním - extrémně pálivé a slané. Ať potom chutná :)