Vaření.czReceptyStudená bylinková omáčka se sýrem

Studená bylinková omáčka se sýrem

Studená omáčka vhodná jak k pečivu, tak na těstoviny.


4.05x
25 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 špetkachilli koření
50 gbalkánský sýr
3 lžičkystrouhaný křen
80 geidam 45%
smetanový bílý jogurt

podle potřeby

mléko

podle chuti

tymián
oregano
saturejka

Postup přípravy

Ingredience si připravíme předem - sýry nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme jogurt, strouhaný eidam a balkánský sýr, přidáme křen, prolisovaný česnek a podle potřeby zředíme mlékem. Ochutíme kořením - použijeme tymián, saturejku, oregano a špetku chilli koření. Důkladně promícháme. Podle chuti přisolíme, ale spíše nebude potřeba, balkánský sýr je dost slaný. Studenou bylinkovou omáčku se sýrem dáme alespoň na hodinu vychladit a podáváme ji s pečivem a čerstvou zeleninou. Můžeme ji použít i k ochucení těstovin.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Studená bylinková omáčka se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena