Vaření.czReceptyŠtrúdl se strouhanými jablky

Štrúdl se strouhanými jablky

Recept na dobrý štrúdl.


3.02x
75 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 špetkasůl
1 ksvejce
1 lžíceocet
1 ksžloutek
800 ghladká mouka
100 mlvlažná voda

na potření

máslo

náplň

mletá skořice
2 balíčkyvanilkový cukr
citronová šťáva
2.5 hrstějemná strouhanka
0-1 kgkyselé jablko

Postup přípravy

Z mouky, vejce, žloutku, octa, soli, vody a oleje vypracujeme na vále hladké a nelepivé těsto, ze kterého vytvoříme bochánek. Přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme a dokola jádřince nastrouháme nahrubo, pokapeme citronovou šťávou. Strouhanku nasucho opražíme, smícháme s jablky a vanilkovým cukrem. Těsto rozdělíme na 2 díly. Pomocí rukou těsto roztáhneme, potřeme rozpuštěným máslem a opět roztahujeme do stran. Opět potřeme máslem, do středu navršíme jablkovou náplň a posypeme mletou skořicí. Opatrně zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a okraje ohrneme dospodu. Štrúdl se strouhanými jablky opět potřeme máslem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 45 minut, až je povrch zlatavý. Štrúdl se strouhanými jablky nakrájíme na plátky a podáváme k čaji.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Štrúdl se strouhanými jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena