Štrúdl s borůvkami a rybízem

Recept na štrúdl plněný směsí rybízu a borůvek s žervé sýrem a pudinkovým práškem.


3.0672x
60 min

Postup přípravy

Do polohrubé mouky přidáme vejce, sůl, 50 ml vody, trochu oleje a pečlivě promícháme. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu uležet na teplém místě. Potom těsto rozválíme do obdélníku, potřeme rozehřátým máslem a posypeme trochou strouhanky.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Žervé utřeme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a citronovým aroma. Borůvky a rybíz smícháme s nahrubo nastrouhanými mandlemi a přidáme do krému s žervé.

Ovocným krémem potřeme prostředek těsta, posypeme strouhankou a štrúdl opatrně zabalíme. Štrúdl vytvarujeme na plechu do podkovy, polijeme trochou másla, posypeme mandlovými plátky a na 30 minut dáme péct do vyhřáté trouby.

Štrúdl s borůvkami necháme po upečení vychladnout, podle chuti pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrúdl s borůvkami a rybízem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.