Strouhankový řízek

Recept na šikovné využití surovin zbylých po obalování.


2.246x
10 min
1×

Ingredience

podle potřeby

olej
vejce
strouhanka

podle chuti

sůl
cibule
hořčice
koření
červená paprika
tvrdý sýr
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
zelená nať

Postup přípravy

Po obalování řízků, špízů apod. v trojobalu nám vždy zbude rozšlehané vejce a popřípadě další suroviny. Nevyhodíme je, ale usmažíme si z nich chutný řízek. Základem je rozšlehané vejce, které dochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a popřípadě hořčicí. Vaječné těstíčko mícháme a přidáváme postupně strouhanku se špetkou prášku do pečiva. Když se vytvoří krémové těstíčko asi jako na lívance, můžeme do něj přidat další jemně nakrájené suroviny, které nám zbyly - například kousky cibule, tvrdý sýr, papriku, nasekanou zelenou nať apod. Těstíčko opatrně stáhneme vidličkou do rozpáleného oleje na pánvi a upravíme tvar. Strouhankové řízky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové řízky dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Strouhankový řízek podáváme jako přídavek k hlavnímu jídlu a jako malou svačinu, strouhankový řízek dobře chutná se zeleninou.
user-icon

autor Conny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Strouhankový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena