Buchtu ze strouhaného těsta plníme tvarohovým krémem.
Hodnocení
4.8
/ 5 (174x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
15x
Ingredience
Náplň
Solamyl1 lžíce
Žloutek3 ks
Bílek4 ks
Tvaroh3 ks
Cukr krupice300 g
Těsto
Kakao30 g
Žloutek1 ks
Mléko3 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr krupice150 g
Hera1 kostka
Hladká mouka 400 g
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto odměříme a smícháme dohromady. Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny a dáme do mrazáku tak na 30 minut, aby těsto bylo tvrdé.
Zatím si připravíme náplň. Smícháme tvarohy, cukr, žloutky a solamyl. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do tvarohu, opatrně zamícháme.
Když už je těsto zmrzlé, vyndáme 1 část a nastrouháme jí na plech na pečící papír rovnoměrně. Na to dáme všechnu tvarohovou náplň. A na náplň nastrouháme druhé těsto. Strouhanou tvarohovou buchtu pečeme v troubě při 160 °C asi 40 minut. Záleží na troubě. Je lepší si vzít plech s vyšším okrajem.
Upečenou strouhanou tvarohovou buchtu nakrájíme a můžeme servírovat.
Hned na poprvé se buchta povedla. Určitě je dobré mít obdélníkový, čili menší plech. Pokud máte raději vyšší buchty, tak klidně sáhnete po zapékací míse. Každopádně já to dělala na klasický obdélníkový plech, celý recept jsem přesně dodržovala, buchta měla ve výsledku 2-3 cm, což je úplně v pohodě a chuťově byla moc dobrá. Jediné, co jsem změnila bylo množství cukru. To jsem dala u těsta i směsi na polovinu, protože se mi to zdálo hodně cukru na jeden pekáč buchty a chutnala mi i tak, pro mě by byla jinak přeslazená. Po upečení je povrch takový tvrdší, resp. křupavější a druhý den měkne. Určitě se nelekněte negativních komentářů. Recept je (až na zbytečně moc cukru) určitě dobrá volba.
PS: tvaroh jsem sehnala jeden v kostce a 2 ve vaničce a v pohodě. Šikovná hospodyňka už ví, jak si poradit v případě, že je to moc řídké - více solamylu to zachrání. ;)
slesinger5
Re: Komentář k receptu Strouhaná tvarohová buchta
Já to taky nechápu, úplně v pohodě a to ani to těsto nebylo v mrazáku, jen v chladničce. Zrovna včera jsem ho pekl dcerám, které přijely na návštěvu, a málem na mě nezbylo. :-)
Martina Šímová
Re:
Já to pekla ve větší pečící míse, je pěkně vysoká, dopadlo to dobře :)
Martina Šímová
Pokus s touto buchtou
Dobrý den, tak s buchtou nebyl vůbec žádný problém i přes to, že jsem nepoužila solamyl do náplně a cukru jsem měla dost málo. Buchta byla dobrá, poprvé jsem dělala strouhanou buchtu..:)
kveta.kvli
Re:
Máte navrchu málo těsta. Buď ho máte moc dole, nebo vám to nějak nevychází na plech. Ale v podstatě je to jedno.
Nebyl tvaroh, ale zato bylo moc riccotty, tak jsem to zkusil. A uvidíme. Jinak z tvarohu je skvělá.