Jídlo vhodné při různých oslavách, navštěvách. Recept pro 4 osoby.
80 g | olej |
sůl | |
80 g | cibule |
160 g | žampiony |
200 g | okurky nakládané |
125 g | zakysaná smetana |
600 g | hovězí svíčková |
mletý černý pepř | |
60 g | sterilované kapary |
Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Svíčkovou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší nudličky. Ty osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kousky nebo plátky. Okurky nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme hovězí nudličky a restujeme je spolu s cibulí. Když se maso zatáhne, přidáme žampiony, kapary a okurky a zase vše smažíme. Nakonec směs podlijeme smetanou, promícháme a ihned servírujeme.
Vhodnou přílohou je dušená rýže, hranolky nebo bramborové placky.
autor tono2
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena