80 g | olej | |
sůl | ||
80 g | cibule | |
160 g | žampiony | |
200 g | okurky nakládané | |
125 g | zakysaná smetana | |
600 g | hovězí svíčková | |
mletý černý pepř | ||
60 g | sterilované kapary |
Cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Svíčkovou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší nudličky. Ty osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kousky nebo plátky. Okurky nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme hovězí nudličky a restujeme je spolu s cibulí. Když se maso zatáhne, přidáme žampiony, kapary a okurky a zase vše smažíme. Nakonec směs podlijeme smetanou, promícháme a ihned servírujeme.
Vhodnou přílohou je dušená rýže, hranolky nebo bramborové placky.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena