Stroganoff s hráškem

Toto je jedna z variant proslulého ruského pokrmu, kde spolu mísíme proužky masa a hrášek s jemně nakyslou smetanovou omáčkou a těstovinami.


2.91032x
60 min

Ingredience

- -sůl
300 mlvývar
- -máslo
1 kscibule
200 gžampióny
- -tymián
2 lžícehořčice
- -rozmarýn
2 lžícemouka hladká
250 gnudle
150 gsmetana kysaná
- -pepř mletý
- -olej olivový
700 gmaso hovězí zadní
200 ghrášek mražený

Postup přípravy

Ve veliké pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme dohněda. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli a na středním ohni opečeme doměkka. Přidáme houby a dusíme 5 minut. Pravidelně směs mícháme a dáme vařit nudle ( tagliatelli ). Zmírníme plamen, do cibule a hub vmícháme mouku a necháme osmahnout. Pomalu přidáme vývar, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Vaříme a mícháme dokud omáčka nezhoustne. Proužky hovězího vrátíme na pánev, přidáme hrášek a za občasného míchání vaříme bez pokličky tak 5 minut. Dvě lžíce kysané smetany dáme stranou a zbytek vmícháme spolu s hořčicí do směsi, chvíli povaříme. Těstoviny slijeme, promícháme je s máslem a vyklopíme na nahřátou mísu. Doprostřed vlijeme masovou směs, ozdobíme zbylou kysanou smetanou, bylinkami a houbami a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Stroganoff s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.