Vaření.czReceptyStředomořská rybí polévka

Středomořská rybí polévka

Elegantní recept pro výjimečné hostiny.


3.0776x
45 min

Ingredience

sůl
pepř
2 lžíceolivový olej
1 ksbouquet garni
2 ksčesnek na plátky
1 kgstředomořská ryba (okoun, rejnok, chňapal)
1 kshlíza fenyklu
2 ksšalotka - nakrájená
600 grajče zralé - nakrájené
1 -špetka - celý šafrán
700 mlrybí vývar
likér s anýzovou příchutí - pastis

Postup přípravy

V tomto receptu používáme bouquet garni, což je směs bylinek v sítku. V tomto případě jde o petrželku, tymián, bobkový list, řapíkový celer. Jako přílohu receptu pak použijeme jednu bagetu nakrájenou na plátky, které lehce opečeme. Dále nastrouhaný sýr gruyére.

Ryby zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na kousky. V hrnci se silným dnem rozehřejme olej, přidáme fenykl a opékáme ho za častého míchání asi 5 minut. Přidáme šalotky a česnek a opékáme je 5 minut.

Vmícháme ryby, rajčata, bouquet garni (bylinky), šafrán a rybí vývar. Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a směs zvolna vaříme za občasného míchání dalších 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Podle potřeby sbíráme naběračkou s otvory pěnu, která se tvoří na povrchu.

Z polévky odstraníme bouquet garni. Polévku rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Polévku vrátíme do hrnce, prohřejeme ji, osolíme a opepříme. Můžeme vmíchat trochu pastisu.

Opečené krajíčky chleba posypeme sýrem, přidáme na talíře a přelijeme polévkou tak jako na obrázku.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Středomořská rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena