Střecha

Jemný vychlazený dezert, který ladí nejen oku, ale bude určitě všem chutnat!


2.9913x
45 min

Postup přípravy

Třeme šlehaný tvaroh s krupicovým cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme změklé máslo a ručním šlehačem ušleháme do hladkého krému. Na mísu rozprostřeme velikou fólii. Sušenky(nejlépe be be) namočíme v mléce a na fólii klademe 15 sušenek, pět do délky a tři do šířky. Vydatně je potřeme krémem a zakryjeme druhou řadou 15 sušenek, tu pak opět potřeme krémem a pokryjeme třetí řadou, potom čtvrtou a posledních 5 sušenek položíme vodorovně, dvě postranní řady po pěti trochu šikmo, opět potřeme krémem. Stejným způsobem poklademe pátou řadu 15 sušenek, potřeme krémem a položíme šestou vrstvu – dvě krajní po pěti šikmo a uprostřed 5 x 5 sušenek kolmo. Vše potřeme zbylým krémem, fólii zdvihneme po stranách dezertu do trojúhelníku, nahoře uzavřeme a dáme ztuhnout do lednice. Čokoládovou polevu nalijeme na vychlazený dezert, můžeme zdobit kokosem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Střecha

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party