Vaření.czReceptyStřapačky se zelím a slaninou

Střapačky se zelím a slaninou

Recept na slovenské národní jídlo.


4.020x
60 min
2×

Ingredience

100 mlolej
3 ksvejce
0.75 kgpolohrubá mouka
400 ganglická slanina
2 lžícevepřové sádlo
0.5 kgkysané zelí
7 ksbrambory

podle chuti

sůl

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit zelí - celý obsah sáčku vysypeme do hrnce (i s kyselou šťávou) a dolijeme vodou, aby bylo zelí potopené. Vaříme cca hodinu, dokud zelí není měkké. Poté scedíme. Do většího hrnce dáme vařit vodu, když voda začne vřít, přidáme olej a sůl. Mezitím si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle brambory, přidáme sůl, vejce a pomalu přisypáváme mouku. Musíme dosáhnout o něco větší hustoty než je těsto na bramboráky. Pokud se těsto lehce lepí, je to jedině dobře, tak by to totiž mělo být. Pokud je těsto příliš husté, přidáme vodu, pokud příliš tekuté, přidáme mouku. Těsto propasírujeme před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme, dokud halušky nevyplavou na hladinu. Halušky rychle scedíme nebo vybereme děrovanou lžící z vody ven, poté je nasypeme do nějaké větší nádoby, kde je omastíme sádlem, osvědčil se mi pekáč na buchty. Na pánvi si osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme polovinu uvařeného zelí a také osmahneme. Směs i se zbylým zelím přidáme do halušek a promícháme. Střapačky se zelím a slaninou podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor angel

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Střapačky se zelím a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena