Strakonický guláš

Recept na guláš, který svůj původ má údajně v jednom krásném českém městě.


3.0149x
120 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. V oleji rozmícháme papriku s pepřem. Maso podle potřeby začistíme a nakrájíme na kostky. Libeček opereme, osušíme a nasekáme.

Na části sádla osmahneme cibuli, přidáme olej s kořením, vložíme kostky hovězího masa, opečeme a podlijeme vodou.

Guláš osolíme, okořeníme jemně sekaným libečkem a dusíme. K poloměkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa a dál zakryté dusíme doměkka.

Ze zbývající dávky sádla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme spolu s lečem. Lehce povaříme.

Strakonický guláš na talířích zdobíme proužky anglické slaniny lehce obalenými v sekaném pepři. Výborně chutná s bramborovými noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strakonický guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.