Šťovíková polévka rychle

Nevšední polévka pro všechny, kteří se nebojí experimentu.


4.813x
20 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
3 ksbrambory
10 dkgkuřecí maso
1 hrnekkořenová zelenina
1 talířšťovíkové listy

podle chuti

1 špetkasůl
1 špetkamletý pepř

Postup přípravy

Do vroucí vody vložíme nadrobno nakrájené kuřecí maso, zeleninu podle chuti a brambory nakrájené na kostky. Přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut vařit.

Pokud je zelenina i maso měkké přidáme za stálého míchání rozšlehané vajíčko a na 2 litry polévky dáme jeden hluboký talíř nadrobno nasekaného šťovíku. Můžeme přidat i 2 dl smetany, ale nemusíme. Šťovíkovou polévku povaříme 2 - 3 minuty.

Rychlou šťovíkovou polévku podáváme nejlépe s čerstvým pečivem. Čerstvě nasbíraný šťovík lze zamrazit na zimní měsíce.
user-icon

autor Jarda Bekr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťovíková polévka rychle

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena