Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka

Recept na vydatné a chuťově zajímavé jídlo, inspirováno recepty Jamieho Olivera.


3.04x
30 min

Ingredience

šalvěj
12 ksvepřová klobása

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

100 gmáslo
800 gbrambory
2 lžícesmetanový křen

omáčka

1 dlvoda
2 kspórek
5 snítekšalvěj
olivový olej
1 kostkakuřecí vývar
1 lžícehladká mouka
200 mlcider

Postup přípravy

Stočenou klobásu do kateřinského kola propíchnutou špejlemi vložíme na plech na pečící papír a do mezer mezi klobásami vložíme pár lístků šalvěje.

Klobásu vložíme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme cca 10 minut. Poté klobásu otočíme a opět dáme do trouby na dalších cca 10 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Menší pórky podélně rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Pórek vhodíme na pánev, zacákáme olivovým olejem, přilijeme deci horké vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme na středním žáru dusit.

Lístky šalvěje nasekáme a přihodíme do pórkové omáčky spolu s rozdrobenou kostkou vývaru a vrchovatou lžící hladké mouky. Promícháme, zalijeme ciderem a necháme zhoustnout. Brambory slijeme a společně s máslem a křenem rozmačkáme. Upečenou klobásu vyndáme a můžeme servírovat.

Stočenou klobásu podáváme s křenovými brambory a pórkovou omáčkou jako chuťově vynikající hlavní chod.
user-icon

autor veruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena