Výtečná makedonská pochoutka! Pokud nemáte sušené maso, můžete použít vařené uzené maso nebo šunku.
sůl | |
4 ks | vejce |
200 g | sádlo |
30 g | droždí |
1 kg | polohrubá mouka |
mletá paprika | |
400 g | sušené vepřové maso |
Ve vodě si rozpustíme droždí, smícháme je s osolenou moukou a vodou, vypracujeme středně měkké těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 části. Vytvoříme z nich kuslaté koláče a rozložíme je na vymaštěný plech - můžete klidně na pečící papír.
Sušené maso rozkrájíme na drobné kousky a koláče jimi posypeme po celé ploše. Okraje těsta stočíme nahoru. Na maso poklademe kousíčky sádla a jemně opaprikujeme.
Plech vložíme do předehřáté trouby a koláče pečeme zprudka zhruba při 250 stupních. Když jsou koláče napůl upečené, nalijeme na každý jedno rozšlehané vejce a dopečeme je. Podáváme teplé.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.