Výtečná makedonská pochoutka! Pokud nemáte sušené maso, můžete použít vařené uzené maso nebo šunku.
sůl | |
4 ks | vejce |
200 g | sádlo |
30 g | droždí |
1 kg | polohrubá mouka |
paprika mletá | |
400 g | sušené vepřové maso |
Ve vodě si rozpustíme droždí, smícháme je s osolenou moukou a vodou, vypracujeme středně měkké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 části. Vytvoříme z nich kuslaté koláče a rozložíme je na vymaštěný plech - můžete klidně na pečící papír.
Sušené maso rozkrájíme na drobné kousky a koláče jimi posypeme po celé ploše. Okraje těsta stočíme nahoru. Na maso poklademe kousíčky sádla a jemně opaprikujeme.
Plech vložíme do předehřáté trouby a koláče pečeme zprudka zhruba při 250 stupních. Když jsou koláče napůl upečené, nalijeme na každý jedno rozšlehané vejce a dopečeme je. Podáváme teplé.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena