Stifado

Recept vhodný pro přípravu v remosce.


3.65x
120 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
sůl
3 kshřebíček
2 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
100 mlčervené víno
10 kscibulka
500 ghovězí maso
3 kuličkyčerný pepř
2 lžícečervený vinný ocet
1 kscelá skořice
mletý černý pepř
1 plechovkaloupaná rajčata

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky a naložíme je do marinády z červeného vína, octa, kuliček pepře, hřebíčku, nového koření, bobkového listu, skořice, plátku česneku, soli a pepře. Necháme marinovat šest hodin nebo přes noc. Cibulky oloupeme, maso vyjmeme z marinády. V nádobě rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulky asi 5 minut, vyjmeme je a na tuku osmahneme kostky masa. Přidáme cibulky, marinádu, nasekaná rajčata z plechovky a dolijeme vodou tak, aby bylo maso a cibulky zakryté. Přikryjeme víkem a pečeme asi 1,5 hodiny. Stifado podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Stifado

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena