Štěpánská omáčka

Klasická štěpánská omáčka s párkem, vejci a nakládanými okurkami.


4.032x
30 min
3×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky.

Na drobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji dorůžova. Přidáme nakrájená krůtí prsa osolíme a osmažíme. Poté zalijeme vodou a mlékem a tak 5 - 10 minut vše povaříme.

Mezitím si nakrájíme na kousky uvařená vejce, párky a nakládané okurky. Vše přidáme do hrnce a zase povaříme, asi tak 10 minut. Až se začne štěpánská omáčka vařit, přidáme bujony a zahustíme hladkou moukou s vodou nebo s mlékem. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.

Štěpánskou omáčku můžeme podávat s rýží nebo s houskovým knedlíkem. Je také možné zalít osmažené maso vývarem, ale pak už se nepřidává bujon.
user-icon

autor Linnhe


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štěpánská omáčka

Zpět na recept