Steak s koňakem

Recept na flambované plátky roštěné nebo kýty, které podáváme s lehkou omáčkou z cibule.


2.9538x
25 min

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme asi na šířku půl centimetru a osolíme je. Na másle je potom zprudka opečeme dohněda a uložíme do tepla.

Na pánev dáme oloupanou a nakrájenou cibuli a jemně ji opečeme, zalijeme vývarem, přidáme worcesterovou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Omáčku další 2 minuty prohříváme.

Plátky masa vrátíme do pánve a přelijeme hořícím koňakem. Postupujeme opatrně! Když plameny dohasnou, máme hotovo.

Steak s koňakem podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak s koňakem

Zpět na recept