Steak s koňakem

Recept na flambované plátky roštěné nebo kýty, které podáváme s lehkou omáčkou z cibule.


2.9538x
25 min

Ingredience

300 mlvývar
1 kscibule
3 lžícekoňak
1 lžícecitronová šťáva
2 lžíceworcestrová omáčka
4 plátkyhovězí kýta

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
petrželka
mletý pepř

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme asi na šířku půl centimetru a osolíme je. Na másle je potom zprudka opečeme dohněda a uložíme do tepla.

Na pánev dáme oloupanou a nakrájenou cibuli a jemně ji opečeme, zalijeme vývarem, přidáme worcesterovou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Omáčku další 2 minuty prohříváme.

Plátky masa vrátíme do pánve a přelijeme hořícím koňakem. Postupujeme opatrně! Když plameny dohasnou, máme hotovo.

Steak s koňakem podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak s koňakem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.