Šťavnaté zeleninové topinky

Topinky potřené máslem, hořčicí a sýrem, obložené plátky zeleniny a zakápnuté kečupem a tatarkou nebo sojanézou.


3.76x
25 min
1×

Ingredience

16 plátkůpaprika
16 kopečkůceler
16 plátkůředkvičky
16 plátkůrajče
16 plátkůpórek
16 lžičekkečup
16 plátkůmrkev
16 plátkůeidam
16 plátkůokurka
4 listyčínské zelí
16 listůhlávkový salát
16 lžičektatarská omáčka
16 plátkůbílá ředkev
16 lžičekfrancouzský dresink
16 špetekklíčky trikolora (mungo, čočka, vojtěška)

podle chuti

16 kssterilované okurky

na potření

4 kstavený sýr
16 plátkůpomazánkové máslo
16 lžičekhořčice dijonaise

podle potřeby

16 plátkůtvrdý chléb

Postup přípravy

Celer nastrouháme na nudličky. Pórek a zelí nakrájíme na nudličky.

Plátky chleba opečeme v topinkovači. Potřeme je máslem nebo pomazánkovým máslem, hořčicí nebo vegetariánskými pomazánkami, trojúhelníčky taveného sýra nebo poklademe plátkovým sýrem. Naskládáme zeleninu podle chuti, zakápneme tatarkou, kečupem nebo dresinkem a posypeme nudličkami zelí a pórku.

Pak topinky přiklopíme hlávkovým salátem, aby se topinky lépe jedly. Můžeme provádět různé kombinace uvedené zeleniny a sýrů a omáček podle vlastní fantazie. Nestačíme topinky vyrábět, protože krajíčky nám mizí pod rukama v útrobách konzumentů. Pro 4 jedlíky počítejte minimálně 4 ale až 8 i 10 půl krajíčků obložených šťavnatých zeleninových topinek.
user-icon

autor Majhan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté zeleninové topinky

Zpět na recept