Šťavnaté pečené kuře

Velmi jednoduchý a výborný recept na pečené kuřátko, které díky slanině není suché.


4.259x
90 min
3×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na dno pekáče. Omyté kuře prošpikujeme kousky slaniny, potřeme česnekovou pastou, mírně posolíme, posypeme nejdřív jemně tymiánem a potom grilovacím kořením nebo kořením na pečené kuře. Ne naopak - tymián by už nedržel na kuřeti. Nejlepší je, když kuře necháme přes noc uležet v lednici a pečeme následující den. Kuře vložíme do pekáče, podlijeme dostatkem vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinku (podle zkušeností s vlastní troubou). Rýži pečeme tak, že dáme 1 hrnek rýže a 1,5 hrnku vody do kastrolku. Kdo chce, může dát 2 hrnky rýže a 3 hrnky vody. Posolíme a můžeme péct zároveň s kuřetem. Když uvidíme, že se voda vypařila, kastrolek přikryjeme pokličkou, aby se rýže nevysušila. Z pravidla ji peču asi 30 - 45 minut. Když je maso upečené, vyjmeme ho z pekáče a nasypeme do něj rýži, můžeme vmíchat sterilovanou kukuřici nebo předem připravenou uvařenou zeleninu či podušenou na cibulce. Šťavnaté pečené kuře tak máme připraveno zároveň s přílohou.
user-icon

autor Kimmberly


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté pečené kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena