Šťavnaté kuře na indický způsob

Vyzkoušejte recept na ostré kuře marinované v jogurtu s exotickým kořením pečené na roštu.


3.79x
75 min

Ingredience

1 kskuře

marináda

6 stroužkůčesnek
4 lžíceolej
1 lžícekurkuma
1 lžičkamletá skořice
1 lžičkacitronová kůra
1 lžícečerstvý zázvor
750 mlbílý jogurt
1 lžičkapomerančová kůra
1 lžičkamletý koriandr
2 tobolkykardamom
2 lžícegaram masala
2 lžícechilli pasta
1 lžičkamletý cayenský pepř

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čerstvé větší kuře očistíme, rozkrojíme podél páteře na poloviny a na všech jeho částech ostrým nožem prořízneme až ke kosti a ze všech stran osolíme.

Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s jemně nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem a olejem. Pak vmícháme koření garam masala, drcený kardamom, chilli pastu, kurkumu, mletý koriandr a cayenský pepř, vše ochutíme mletou skořicí a pomerančovou a citronovou kůrou. Do této marinády naložíme kuře přes noc.

Odležené kuře na indický způsob rozložíme na rošt podložený pekáčkem, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 - 35 minut a potom alobal odstraníme, teplotu snížíme na 180 °C a kuře dopékáme dalších asi 15 minut dozlatova.

Šťavnaté kuře na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s kari rýží nebo pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté kuře na indický způsob

Zpět na recept