Šťavnatá vepřová pečeně

Recept, jak připravit vepřovou pečeni, aniž by se vysušila.


4.712x
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 lžícekmín
1 ksmrkev
300 gvepřový bůček
1 kgvepřová pečeně

nálev

0.3 hrnkucukr
0.3 hrnkusůl
2 lvoda

Postup přípravy

Suroviny na nálev smícháme. Pečeni naložíme na 1,5 hod do nálevu při pokojové teplotě. Vyndáme z láku, osušíme a maso potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem a položíme na něj plátky bůčku.

Na dno pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Zalijeme trochou vody a vložíme vepřovou pečeni. Pečeme 20 minut na 220 °C v předehřáté troubě. Po té pečeme 40 minut na 150 °C a pravidelně poléváme maso vypečenou šťávou. Z vepřové pečeně sundáme plátky bůčku a pečeme ještě 20 minut na 220 °C, aby se vypekla kůrčička.

Šťavnatou vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a se zelím.
user-icon

autor Kotatko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnatá vepřová pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.