Menší krůtí stehna dobře opláchneme. Pokud necháme kůži, očistíme stehna dobře od peříček. Veškeré bylinky omyjeme a s oloupaným česnekem nasekáme nadrobno.
Tekutý med promícháme s vymačkanou pomerančovou šťávou a připravenou marinádou krůtí stehna potřeme. Dále stehna osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku a zakryjeme průsvitnou folií. Stehna necháme marinovat celou noc v lednici.
Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády na druhý den pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 190 °C a nezapomínáme podlévat a obracet. Podléváme marinádou, která nám vznikla. Podle potřeby marinádu promícháme s troškou vody.
Šťavnatá stehna z pomerančovo-medové marinády podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.