Je to taková slaná chutovka, která vždy ze stolu hned zmizí.
Hodnocení
5.0
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Kečup1 kopeček
Koření1 lžička
Okurky kyselé1 ks
Tvrdý sýr 30%20 dkg
Beraní rohy5 ks
Šunka (debrecínka)20 dkg
Těsto
Listové těsto1 balíček
Postup přípravy
Těsto si vyválíme na plát. Na vrch potřeme kečup. Poskládáme salám (šunka, debrecínka), poklademe sýrem, přidáme na kousky nakrájené okurky, posypeme kořením a dolů na placku poskládáme beraní rohy. Stočíme do rolády a krajíme na plátky.
Plátky rolády přeneseme na plech. Pečeme na 180 °C asi půl hodiny, dokud nám kolečka nezezlátnou.
Po upečení je roláda z listového těsta pěkně šťavnatá.
Lze i vylepšit/upgradovat na vegetariánskou verzi: Maso nahradíme sýry (uzený, ementál, niva) a můžeme přidat i nastrouhané marinované tofu. Místo kečupu jsem použila rajčatový protlak s česnekem a různým kořením, například kari, oregano, tymián, garam masala, sůl, pepř, kurkuma a pár kapek oleje. Dobadlo to naprosto skvěle ;))