1 balení | listové těsto (400g) | |
1 plechovka | rajčatová passata | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | bazalka (sušená nebo čerstvá) | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | drcený pepř |
Listové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek nebo šablony překreslené na papír vykrojíme vždy dva stejné tvary (jeden s dírami na oči a druhý bez).
Rajčatovou passatu smícháme s prolisovaným česnekem, bazalkou, solí a špetkou pepře. Tuto náplň naneseme na vykrojené tvary bez očí, následně přiklopíme tvarem s očičky a pomocí vidličky utěsníme okraje, aby nám nevytekla náplň. Pomažeme vodou a posypeme solí. Krekry pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 15- 20 minut.
Strašidelné křupavé krekry po upečení necháme vychladnout a poté můžeme podávat.
Slané pohoštění na Halloween: Strašidelní hadi krok za krokem
Máme pro vás tip na slané pohoštění na Halloween. Upečte si s námi strašidelné hady krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena