Staroruské holobci

Recept mojí babičky.


4.517x
90 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
1 svazekkopr
1 svazekpetržel
1 lžícehladká mouka
3 ksvětší cibule
300 gmleté maso
100 grajský protlak
150 gvařená rýže
300 gvepřový bok
300 mlsmetana na vaření
1 ksbílé hlávkové zelí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

zakysaná smetana
zelená cibulová nať

Postup přípravy

Zelí omyjeme a celé vložíme do vroucí vody. Necháme vařit 15 minut. Pak ho vyndáme a necháme okapat. Rozebereme na listy a tuhá žebra trochu prošlapeme paličkou. Čerstvý vepřový bok rozpůlíme, z toho 150 g nakrájíme na malé kostičky a trochu osmažíme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vařenou rýži, vejce, smažený vepřový bok. Náplň osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na zelné listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň neměla kudy ven. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Svazek kopru a svazek petrželky nasekáme. Do hrnce naljieme olej a přidáme 150 g nakrájeného čerstvého vepřového boku, cibuli, kopr a petrželku. Osolíme, opepříme. Vše promícháme a necháme se smažit asi 15 minut. Zředíme mouku ve smetaně a přidáme k cibulce. Přidáme protlak, trochu vody a vše znovu dobře promícháme. Omáčku vaříme 5 minut. Připravené holobci položíme do zapékací misky a zalijeme omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut. Staroruské holobci podáváme se zakysanou smetanou a nakrájenou cibulovou natí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Staroruské holobci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena