Staročeská sekanina

Pokrm, který znají spíše naše babičky, ale které si své místo najde na každém stole.


3.173x
75 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
3 ksvejce
1 dlmléko
majoránka
1 kscibule
200 ghouska
200 guzený bůček
200 gvepřové maso vhodné k mletí
200 ghovězí maso vhodné k mletí
2 dlvývar z uzeného bůčku

Postup přípravy

Uzený bůček uvaříme do měkka. Vepřové a hovězí maso umeleme spolu s uvařeným bůčkem a vekou namočenou v mléce, cibulí i česnekem. Směs vymícháme se solí, pepřem, majoránkou, vejci a vývarem z uzeného bůčku. Dobře propracujeme, dáme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Velmi dobrá je s vařeným bramborem a kysaným zelím.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Staročeská sekanina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena