Z vepřové panenky si připravíme medajlonky (po cca 50g) a jemně je rozklepeme. Nesolíme, pouze obalíme v trojobalu a dáme smažit. Smažíme přibližně 15-20 minut (záleží na tloušťce medajlonků).
Mezitím si nalijeme do pánvičky smetanu na vaření, do které si na kostičky nakrájíme tvarůžky (kolečka) a necháme je za stálého míchání roztopit. Omáčka by měla krásně zhoustnout. Dle chuti můžeme do omáčky přidat bazalku nebo oregano.
Po usmažení medajlonků položíme na každý půl tvarůžky a dáme přibližně na 5 minut zapéct, dokud se tvarůžek neroztopí.
Medajlonky dáme na talíř a přelijeme směsí, kterou jsme si připravili na pánvičce. Podáváme s hranolkami nebo americkým bramborem.
Recept lze připravit také s hermelínem.