Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Hovězí se skvělou sladkou omáčkou ze švestek a povidel.


5.09x
120 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
olej
50 mlmléko
180 mlsmetana
300 mlčervené víno
1 lžícehladká mouka
1 hrstsušené švestky
500 ghovězí maso
1 lžícešvestková povidla

podle chuti

sůl
mletá skořice
citronová kůra
pálivá paprika
ďábelské koření
černé koření

podle potřeby

máslo
1 cibule červená

Postup přípravy

Maso nakrájíme na medailonky silné asi 1cm a zprudka opečeme na rozpálené pánvi a maso z pánve si dáme stranou.

Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme zpátky masové medailonky, podlijeme horkou vodou a vínem, osolíme, okořeníme, přidáme česnek a dusíme doměkka (cca 1,5 hodiny).

Příprava švestkové omáčky: Na másle krátce prohřejeme nadrobno nakrájené švestky, přidáme výpek z masa, povidla, víno, špetku skořice, sůl, ďábelské koření, pálivou papriku, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně a na závěr postrouháme citronovou kůrou.

Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou podáváme například s opečeným bramborem nebo bramboráčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská