Vaření.czReceptyHovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Hovězí se skvělou sladkou omáčkou ze švestek a povidel.


5.09x
120 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
olej
50 mlmléko
180 mlsmetana
300 mlčervené víno
1 lžícehladká mouka
1 hrstsušené švestky
500 ghovězí maso
1 lžícešvestková povidla

podle chuti

sůl
mletá skořice
citronová kůra
pálivá paprika
ďábelské koření
černé koření

podle potřeby

máslo
1 červená cibule

Postup přípravy

Maso nakrájíme na medailonky silné asi 1cm a zprudka opečeme na rozpálené pánvi a maso z pánve si dáme stranou. Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme zpátky masové medailonky, podlijeme horkou vodou a vínem, osolíme, okořeníme, přidáme česnek a dusíme doměkka (cca 1,5 hodiny). Příprava švestkové omáčky: Na másle krátce prohřejeme nadrobno nakrájené švestky, přidáme výpek z masa, povidla, víno, špetku skořice, sůl, ďábelské koření, pálivou papriku, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně a na závěr postrouháme citronovou kůrou. Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou podáváme například s opečeným bramborem nebo bramboráčky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena