Vaření.czReceptySrnčí směs s kysaným zelím

Srnčí směs s kysaným zelím

Srnčí masíčko je velice tuhé, proto mu naše marinování velice pomůže a kysané zelí dodá jídlu ostřejší chuť a chřupavost.


3.0958x
90 min
1×

Postup přípravy

Ve veliké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi smícháme kousky srnčího masa a v chladničce necháme marinovat několik hodin nebo přes noc. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu schováme, maso otřeme do sucha. Ve velikém kastrolu rozpálíme olej a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě pár minut. Potom vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme oškrábané brambory a klobásu. Pečeme asi půl hodiny až maso a brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme zelím a necháme v troubě chvíli zapéct, potom podáváme.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí směs s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena