Srnčí od myslivce

Srnčí na smetaně s houbami. Recept, který podáváme s knedlíkem.


4.08x
120 min
2×

Postup přípravy

Srnčí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Rozehřejeme si máslo, řízky z obou stran opečeme a vyndáme.

Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, opepříme, osolíme, poprášíme paprikou a vložíme zpět maso. Podlijeme vodou a doměkka dusíme. Měkké maso opět vyndáme, šťávu vydusíme až na tuk.
Zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme smetanu, rozšleháme a povaříme. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem.

Sterilované kyselé houby nakrájíme na plátky, můžeme použít i čerstvé žampiony, které krátce povaříme ve vodě s citronovou šťávou. Srnčí maso vložíme do omáčky, ochutíme a jen krátce prohřejeme.

Srnčí od myslivce podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí od myslivce

Zpět na recept