Srnčí od myslivce

Srnčí na smetaně s houbami. Recept, který podáváme s knedlíkem.


4.08x
120 min
2×

Ingredience

8 dkgmáslo
2 ksmenší cibule
0.3 lkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkymletá sladká paprika
0.8 kgsrnčí kýta
15 dkgsterilované houby
15 dkgsměs zeleniny (celer, mrkev, petržel)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar z kostky

Postup přípravy

Srnčí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Rozehřejeme si máslo, řízky z obou stran opečeme a vyndáme. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, opepříme, osolíme, poprášíme paprikou a vložíme zpět maso. Podlijeme vodou a doměkka dusíme. Měkké maso opět vyndáme, šťávu vydusíme až na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme smetanu, rozšleháme a povaříme. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem. Sterilované kyselé houby nakrájíme na plátky, můžeme použít i čerstvé žampiony, které krátce povaříme ve vodě s citronovou šťávou. Srnčí maso vložíme do omáčky, ochutíme a jen krátce prohřejeme. Srnčí od myslivce podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí od myslivce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena