Srnčí na víně

Vynikající, ale trochu časově náročnější recept na přípravu zvěřiny.


3.375x
120 min

Postup přípravy

Srnčí maso (kýtu, panenku) dobře očistíme a pokrájíme na kousky. Pak ho důkladně posypeme kořením na zvěřinu a opepříme, prsty koření k masu vtlačíme a zalijeme olivovým olejem. Necháme ho v uzavřeném kastrolu 24 hodin uležet (je možné i déle).

Ve vyšším kastrolu s poklicí si rozpálíme asi lžíci oleje a pak do něj vložíme připravené maso. Orestujeme za občasného promíchání, pak přikryjeme poklicí.

Maso pečeme minimálně hodinu, podle potřeby při vypečení šťávy maso podlijeme trochou vody nebo vývaru a průběžně mícháme.

Před koncem přípravy přidáme k masu červené víno a v trošce vody rozmíchaný solamyl. Osolíme, promícháme, krátce povaříme a odstavíme.

Srnčí na víně se vzniklou omáčkou podáváme s bramborovými hranolky, chutnalo by i s bramboráčky.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí na víně

Zpět na recept