Srnčí maso (kýtu, panenku) dobře očistíme a pokrájíme na kousky. Pak ho důkladně posypeme kořením na zvěřinu a opepříme, prsty koření k masu vtlačíme a zalijeme olivovým olejem. Necháme ho v uzavřeném kastrolu 24 hodin uležet (je možné i déle).
Ve vyšším kastrolu s poklicí si rozpálíme asi lžíci oleje a pak do něj vložíme připravené maso. Orestujeme za občasného promíchání, pak přikryjeme poklicí.
Maso pečeme minimálně hodinu, podle potřeby při vypečení šťávy maso podlijeme trochou vody nebo vývaru a průběžně mícháme.
Před koncem přípravy přidáme k masu červené víno a v trošce vody rozmíchaný solamyl. Osolíme, promícháme, krátce povaříme a odstavíme.
Srnčí na víně se vzniklou omáčkou podáváme s bramborovými hranolky, chutnalo by i s bramboráčky.