Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou

Jídlo tentokráte spíše na slavnostní stůl.


2.980x
75 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Troubu si předehřejeme na 225°C.

Odblaněný a omytý hřbet osolíme a protkneme slaninou. Na másle zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, pak malinko podlijeme vodou, přidáme koření a v troubě upečeme doměkka. Podle potřeb podléváme horkou vodou a pečeni obracíme.

Měkký srnčí hřbet vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme škrobem. Omáčku procedíme, přidáme šťávu z jednoho pomeranče, lžičku citronové šťávy, podle chuti sůl a trošku cukru.

Pomeranč a citron důkladně omyjeme, nožem okrájíme kůru, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do omáčky. Opět povaříme. Dílky pomeranče a citronu pokrájíme na kousky a vmícháme do hotové omáčky.

Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích. Samozřejmě křehké maso přeléváme omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou

Zpět na recept