Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Pórek s kapií nakrájíme na jemné nudličky. Srnčí plec nakrájíme na kostky.
Na oleji opražíme cibuli, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme kečup a podlijeme vodou. Mírně provaříme, pak přidáme na kostky nakrájené maso, opražíme, znovu mírně podlijeme a maso podusíme doměkka.
Ze zbylého oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu necháme provařit. Nakonec přidáme do srnčího guláše na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pro pikantní chuť přisypeme i nakrájené feferonky.
Srnčí guláš z Krumlova podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky. Každou porci na talíři ozdobíme nudličkami pórku a kapie.
Foto: Shutterstock.com