Srnčí guláš z Krumlova

Recept na ostřejší zvěřinový gulášek, který zachutná určitě většině z vás. Guláš zdobíme pórkem a kapiemi.


3.0685x
120 min

Ingredience

50 gslanina
1 kscibule
1 lžícekečup
3 ksfeferonky
1 kgsrnčí plec

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
bazalka
mletý pepř
mletá sladká paprika

na ozdobu

150 gpórek
sterilovaná kapie

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Pórek s kapií nakrájíme na jemné nudličky. Srnčí plec nakrájíme na kostky.

Na oleji opražíme cibuli, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme kečup a podlijeme vodou. Mírně provaříme, pak přidáme na kostky nakrájené maso, opražíme, znovu mírně podlijeme a maso podusíme doměkka.

Ze zbylého oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu necháme provařit. Nakonec přidáme do srnčího guláše na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pro pikantní chuť přisypeme i nakrájené feferonky.

Srnčí guláš z Krumlova podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky. Každou porci na talíři ozdobíme nudličkami pórku a kapie.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí guláš z Krumlova

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.