Srnčí guláš na víně

Recept na chutný srnčí guláš podávaný s knedlíkem.


4.611x
90 min

Ingredience

140 gslanina
300 gcibule
1 lžícerajčatový protlak
250 mlčervené víno
1 lžičkapomerančová kůra
1.5 kgsrnčí kýta

podle potřeby

olej
1 lvoda

podle chuti

sůl
majoránka
jalovec
mletý černý pepř

redukce

125 mlčervené víno
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Srnčí kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme na oleji do tmavší barvy, promícháme s protlakem a přidáme kostky srnčího masa, slaninu, jalovec, sůl, pepř a nastrouhanou pomerančovou kůru. Srnčí maso osmažíme a podlijeme suchým červeným vínem. Zprudka necháme odpařit víno, poté postupně podléváme vodou a vaříme do změknutí masa. Guláš zahustíme červeným vínem promíchaným s moukou, které necháme převařit. Podle chuti můžeme přidat majoránku. Srnčí guláš můžeme ozdobit brusinkami. Srnčí guláš na víně podáváme s knedlíky.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí guláš na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena