Srnčí guláš na pivu

Jednoduchý recept, jak nezkazit zvěřinu.


4.871x
120 min
9×

Ingredience

olej
vývar
2 ksrajče
100 gšpek
2 ksčervená paprika
4-5 ksčervená cibule
mletá sladká paprika
800 gsrnčí kýta

podle chuti

sůl
majoránka
8-10 kuličekjalovec
200 mlsvětlé pivo
mletý černý pepř

Postup přípravy

Srnčí kýtu nebo jiné maso vhodné na guláš očistíme, odblaním a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky.

Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.

Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, všechno pivo a za občasného mícháme dusíme, až maso změkne. Můžeme použít papiňák. Vývar přiléváme podle potřeby. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.

Srnčí guláš na pivu podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí guláš na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká