Vaření.czReceptySrnčí guláš na červeném víně

Srnčí guláš na červeném víně

Recept na výborný srnčí guláš připravený na červeném víně.


3.737x
150 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
0.5 lžičkysůl
2 ksrajčata
3 kscibule
1 ksfeferonka
1 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
1 lžícemletá sladká paprika
10 kuličekcelý černý pepř
1 lžičkamletá pálivá paprika
600 gsrnčí maso
1 lžičkasušená majoránka
4 kuličkycelé nové koření
3 kuličkycelý jalovec
3 lžícedomácí vepřové sádlo
60 gdomácí uzená slanina
300 mlsuché červené víno cabernet sauvignone
500 mldomácí hovězí vývar

Postup přípravy

Srnčí maso (srnčí kýta, srnčí přední z nohy) odblaníme, omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší kostky a obalíme v mouce. Velkou cibuli nakrájíme na kostky a uzenou slaninu na proužky. Česnek prolisujeme, rajčata pokrájíme na kousky a feferonku posekáme nadrobno. Na rozehřátém sádle orestujeme do sklovita pokrájenou cibuli, přidáme proužky uzené slaniny, bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření, celý jalovec a spolu orestujeme asi 5 minut. V tomto základě zprudka opečeme srnčí maso, aby se na povrchu vytvořila kůrčička - asi 3 až 4 minuty. Nyní přidáme obě mleté červené papriky, necháme je v tuku rozpustit a nasledují pokrájená rajčata, z kterých vydusíme tekutinu a nezapomeneme usilovně míchat, aby se nic nepřipálilo a nezhořklo. Dále přidáme prolisovaný česnek, posekanou pikantní papričku, podlijeme srnčím anebo domácím hovězím vývarem či horkou vodou, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni pomalu dusíme do změknutí masa - asi 120 minut. Podle potřeby podléváme vývarem a často promícháváme. Asi v polovině vaření začneme podlévat kvalitním suchým červeným vínem. Když je maso měkké, vybereme ho na talíř. Šťávu i s kořením promixujeme ponorným mixérem dohladka nebo poctivě propasírujeme. Šťávu až nyní osolíme a okořeníme majoránkou, vrátíme maso, spolu prohřejeme a můžeme podávat. Srnčí guláš na červeném víně servírujeme s knedlíky podle vlastního výběru.
user-icon

autor kuchtik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí guláš na červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena